Kockalámpa

zszoli küldte be 2011, január 15 - 12:18 időpontban

A minap volt egy kis szabadidőm és az időjárás is kegyes volt hozzám, úgyhogy sikerült ismét szerelgetni.

Karácsonyra kaptam egy akkus fúrót, hogy a parkolóban is tudjak bütykölni. Sok minden korábban vásárolt dolog beépítéséhez ez volt az utolsó akadály. Először a kockaszettre jutott a választás.
PICT0001
Ilyen volt
Szóval kb 10 óra magasságában tudtam nekikezdeni, mert be kellett még szerezni egy-két dolgot a közeli barkácsboltban. A kereklámpás szett kiszerelése nem volt nagy kaland, csak a kábelköteggel küzdöttem picit. A kockalámpához és a kereklámpához tartozó kábelkorbács annyiban különbözik, hogy a kocka belső távolságijához van egy leágazás a főfényszórótól. Igazából hagyhattam volna a régit és csak a végén kellett volna picit saruzni-toldani, de mivel megvolt a gyári kábel a kockához, egyszerűbbnek tűnt a csere.
A művelet legbonyolultabb része az ablakmosó-tartály és a szivattyújához vezető kábel kivétele volt. Ekkor derült fény az első turpisságra, az újabb kábelen lévő csatlakozó más. Persze a villanyszerelő készlet otthon maradt... A kábel befűzése után elkezdtem a kockaszett rögzítéséhez szükséges új lyukak fúrását. Közben sikeresen eltörtem a frissen vásárolt 2-es fúrószárat, amikor eldőlt a fúró. Szerencsére volt tartalék. A jobb oldallal nem volt gond, de a vezetőoldalinál előjöttek a turpisságok. Kiderült, hogy a kábelek nem ugyanott vannak elvezetve a kétféle lámpánál és a kockaszett nem fér el a hűtőventillátor kábeleitől. Szerencsére a lyuk megvan, "csak át kell fűzni". Természetesen itt kezdődött a szívás. A kábel az új helyére átfűzve rövid, feszül, ráadásul a 6-os vagy legalábbis 4-es testkábel egy 4,5mm-es saruval kapcsolódik a biztosítéktábla mögötti "söröskupakhoz". Kb fél óra matatás alatt kibontottam, de közben az egyik saru eltört.
A kábel nélkül a lámpakerethez szükséges lyukakat sikerült kifúrni, felszegecseltem a tartófüleket, beraktam a rácsot. Azaz beraktam volna, de észrevettem hogy a kereklámpás rácshoz van két fül a kasztnin, ami ütközik a kockaráccsal. Szóval ezeket behajlítottam és kész. :)
PICT0015
Az eredmény
Ezután hazamentem az otthonhagyott saruzókészletemért.
Már sötétben értem vissza, fejlámpával ráküzdöttem az új sarukat a kábelekre, majd visszaépítettem a kibontott dolgokat. Azaz a műszerfal kivételével, merthogy azt sikerült tovább aprítani. Azóta azt is sikerült nagy nehezen megjavítani, egy későbbi posztban részletesebben is beszámolok róla. További képek a galériában
ZsZ